20 dec 2021
december 20, 2021

De beste buitenverf voor uw woning

0 reacties

Welke buitenverf moet ik gebruiken?

Als het gaat om het onderhoud van onroerend goed, krijgen wij vaak de vraag welke verf het beste is om de buitenkant van een pand mee te onderhouden. Uiteraard lopen de meningen hierover uiteen. Maar we kunnen hier natuurlijk niets anders doen dan hier ons advies te geven over welke buitenverf u het beste kunt kopen als u uw pand gaat bijschilderen. De eerste vraag die u voor uzelf moet beantwoorden is de volgende:

Wat wilt u gaan verven?

Wat wilt u precies verven? Wilt u alleen de buitenmuren van uw woning doen? Of gaat u ook uw tuinhuisje of schuur aanpakken? Het is belangrijk dat u van tevoren de ondergrond vaststelt en dat u op basis daarvan op zoek gaat naar de juiste buitenverf. Heeft u liever een buitenverf van hoge kwaliteit, die wat vaak duurder is, of wilt u liever een goedkopere verfsoort gebruiken?

Alkydverf is de meest gebruikte verfsoort

De meest gebruikte buitenverf is alkydverf. Deze verfsoort staat zijn mannetje onder alle weersomstandigheden: wind, regen en zon. Alkydverf is daarom de meest geschikte en ook meestgebruikte buitenverf. De verf heeft een snelle droogtijd en is aan te passen in dikte. Let wel dat alkydverf met terpentine is aangelengd, hierdoor heeft de verf een zeer sterke klassiek verfgeur. Daarom adviseren wij u deze verf uitsluitend buiten te gebruiken.

Mat, hoogglans of zijdeglans?

Als eindlaag van het schilderwerk wordt vaak lakverf gebruikt. Dat is een kras- en stootvaste verfsoort. Hierbij kunt u kiezen uit mat, zijdeglans of hoogglans. U kunt dus zelf bepalen wat u het mooiste vind. En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. U wilt natuurlijk zelf zo lang mogelijk plezier kunnen hebben van uw werk als u buitenverf gaat kopen.

Welke buitenverf gebruikt u thuis? Laat het ons weten via het contactformulier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *