Tips voor leiding geluiden dempen

Leidingen kunnen zorgen voor geluidsoverlast. Vaak gebeurt dit op de meest vervelende tijden. U zit bijvoorbeeld net in een vergadering of heeft bezoek. Dan zit u niet te wachten op geluidsoverlast. Deze overlast kan ook nog eens een behoorlijke tijd aanwezig blijven. Voornamelijk bij hemelwaterafvoer hoort u een lange tijd het geluid van stromend water. Gelukkig is er een manier om leiding geluiden te dempen. Wilt u weten hoe? Lees dan snel verder. Wij vertellen u er graag meer over.

Leidingen met Merfisol of Merfolood

Er is een manier om de geluidsoverlast van leidingen te dempen. Dit kan door leidingen en/of buizen te omwikkelen met Merfisol of Merfolood. Hierdoor wordt het geluid van de leidingen teruggebracht tot een acceptabel niveau.

Enkelvoudig of tweemaal omwikkelen

U kunt de leiding en/of buis enkelvoudig of tweemaal omwikkelen met Merfisol of Merfolood. Hoe vaak u dit doet, is afhankelijk van het type leiding en wat er door de leiding getransporteerd wordt. Een enkelvoudige omwikkeling zorgt al voor voldoende resultaat. Maar aangezien een leiding in veel gevallen ergens weggewerkt moet worden, kunt u het beste kiezen voor een dubbele omwikkeling met Merfisol of Merfolood. Dit zorgt voor wat meer zekerheid op en goed eindresultaat.

Merfisol of Merfolood?

Kunt u het beste Merfisol of Merfolood gebruiken om het geluid van de leiding te dempen? Om dit te bepalen kunt u het beste kijken naar de verschillen. Zo is Merfisol een betere keuze als de leiding zichtbaar blijft. Want na montage blijven er geen vingerafdrukken achter in de toplaag. Ook heeft Merfisol een brandvertragende schuimlaag. Merfolood is daarentegen juist handig als u alleen werkt. Het Merfolood blijft namelijk vanzelf op zijn plaats zitten. Het materiaal is eenvoudig om een leiding heen te buigen, doordat het een laagje lood bevat. Mocht u de isolatiewaarden van Merfisol en Merfolood willen vergelijken, dan kunnen we u meegeven dat deze gelijk zijn.

Schakel een specialist in

U kunt het beste advies vragen aan een specialist over hoe u het beste het geluid van uw leidingen kunt laten dempen. Schakel daarom een loodgieter in die dit ook meteen voor u gereed kan maken. Wilt u meer weten? Of heeft u vragen over dit onderwerp? Vul dan ons contactformulier in.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *