29 mrt 2022
maart 29, 2022

Hoe plaats je een dimmer?

0 reacties

In 6 stappen een dimmer plaatsen

Heeft u plannen om een dimmer te monteren, maar heeft u eigenlijk geen idee hoe dat moet? Het aansluiten van een dimmer is eigenlijk niet zo moeilijk. Maar u moet wel weten welke stappen u moet zetten om dat te doen. Bij RedLum vertellen we u welke 6 stappen u moet nemen om dat probleemloos en veilig te doen. U leest het hieronder.

1: stroom uitschakelen!

Met elektriciteit werken kan letterlijk spanning geven. Het is daarom verstandig om, voordat u aan de slag gaat, de stoom uit te schakelen. Hiermee weet u zeker dat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. U schakelt de stroom uit in de meterkast.

2: afdekraampje van de dimmer losmaken

Verwijder hierna het afdekraampje van de dimmer. U doet dat door met een kleine schroevendraaier zachtjes eronder te wrikken.

3: aansluiten van de dimmer

De dimmer sluit u met twee draden aan. De eerste draad is de bruine stroomdraad die de stroom aan de lamp doorgeeft. De tweede draad is de zwarte schakeldraad. Hier staat altijd spanning op om stroom aan de dimmer door te geven. Het vastzetten van de draden doet u met schroefjes of klemmetjes. Dat hang van de soort dimmer af.

4: dimmer en wanddoos plaatsen

Als de draden zijn vastgezet, kunt u de dimmer terugzetten in de inbouwdoos. Doe dat wel met enig voorzichtigheid en let op dat de draden netjes in de inbouwdoos zitten.

5: dimbaarheid instellen

Schakel de stroom weer in om te zien dat de dimmer goed is aangesloten. Zo ja, stel dan de dimmer op minimale lichtsterkte af. U doet dat door het kleine zwarte afstelknopje op de dimmer helemaal naar links te draaien, en daarna heel langzaam naar rechts. U ziet dan dat de lamp op een gegeven moment niet meer knippert. Dat is alles! Dat kan overigens niet op alles soorten dimmers. Bekijk hier een aantal topkwaliteit LED dimmers.

6. Afdekraam en dimmerknop terugplaatsen

U hebt nu de dimmer succesvol aangesloten. U kunt dus het afdekraam en de dimmerknop terugplaatsen op de wanddoos. U kunt nu genieten van uw dimbare lampen.

Meer weten over het plaatsen van een dimmer? Neem dan gerust contact met ons op.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *