25 apr 2022
april 25, 2022

Houtsoorten carport

0 reacties

Bescherming auto en waardevermeerdering woning

U wilt uw woning uitbreiden met een carport. Deze beschermt immers uw auto tegen weersinvloeden en geeft een meerwaarde aan uw woning. Maar welke houtsoort wilt u hiervoor gebruiken? En is deze geschikt voor het bouwen van een carport? In dit blog leest u welke houtsoorten u voor uw carport kunt gebruiken en gaan we dieper in op onze favoriet: de Douglas carport. Lees snel verder en ontdek waarom Douglas hout zo geschikt is voor het bouwen van een carport.

Houtsoorten voor uw carport

Wanneer u houtsoorten voor uw carport gaat uitkiezen, is het belangrijk dat dit hout de juiste eigenschappen heeft. Het hout moet robuust en krachtig zijn, de juiste hardheid hebben en elastisch zijn. Verder moet het goed bestand zijn tegen weersinvloeden en aantasting door schimmels en insecten. Houtsoorten die geschikt zijn voor het bouwen van een carport zijn:

  • Douglas hout
  • Gewone spar
  • Veen (zilverspar)
  • Lariks
  • Beuken
  • Eiken
  • Essen

Douglas carport

Bij ons is een Douglas carport favoriet. Douglas hout is namelijk een mooie en duurzame houtsoort. Deze houtsoort is stevig, sterk en weerbestendig. Bovendien wordt hij duurzaam gekweekt. Douglas hout heeft een warme kleur en is gemakkelijk te bewerken. De robuuste, natuurlijke look kunt u lang behouden door het Douglas hout te bewerken met een speciale olie. Zo blijft de kleur mooi en blijft de natuurlijke vergrijzing nog enkele jaren uit. Met een Douglas carport heeft u een duurzame carport die er ook nog eens prachtig uitziet.

Meer weten over houtsoorten carport

Wanneer u een keuze wil maken uit de houtsoorten voor een carport is wat ons betreft een Douglas carport favoriet. Wilt u meer weten over een carport van Douglas hout of een van de andere geschikte houtsoorten? Stuur ons dan een bericht via ons contactformulier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *