04 feb 2022
februari 4, 2022

Laat uw unieke eettafel maken

0 reacties

Een unieke eettafel kopen

De eettafel is meestal de centrale plek in het huis. Nergens wordt zoveel tijd aan doorgebracht als aan de eettafel. Hij wordt gebruikt om aan te eten, borrelen, werken en nog veel meer. Dan kan het dus gebeuren dat uw eettafel aan vervanging toe is. Zoekt u al een tijdje, maar kunt u de echte opvolger niet vinden? Dan is een unieke eettafel kopen die u op maat heeft laten maken een goede oplossing. Maar hoe gaat u te werk, voordat u bestelt?

Lengte van de tafel uitrekenen

Voor het uitrekenen van de tafellengte moet u weten hoeveel personen er aan moeten kunnen zitten. Voor het uitrekenen van de juiste maat, moet u tussen de poten minimaal 60 cm per zitplaats rekenen plus de pootdikte en de oversteek van het tafelblad. Ook moet u rekening houden met de loopruimte rond de eettafel. Neem daarvoor minimaal 1 meter rond de tafel.

Hoogte van de eettafel

Hoe bepaalt u de juiste hoogte van de eettafel? Die is afhankelijk van de lengte van de personen die ervan gebruik gaan maken. Voor personen met een lengte van 175 tot 190 cm volstaat een tafelhoogte van plusminus 77-78 cm. Dat is de gemiddelde hoogte. Zijn de personen langer of korter? Pas de hoogte dan iets aan. Let ook op of de eetkamerstoelen armleuningen hebben. Meet hiervoor de maximale hoogte op. En tel er minimaal 2 cm bij om de afstand te kunnen bepalen tot aan de onderkant.

Vorm van de eettafel

Wilt u een rechthoekige tafel die u ook tegen een muur kunt plaatsen? Of kiest u voor een ronde of ovale vorm? Let dan op dat die meer ruimte rond de tafel nodig heeft.

Moderne of klassieke uitstraling?

De uitstraling van uw eetkamertafel sluit bij voorkeur natuurlijk aan bij de rest van het interieur. Kiest u voor teakhout of combinatie teakhout met metaal of rvs? Ieder materiaal heeft zijn eigen uitstraling. Hoe uniek mag de tafel worden? Het voordeel van een eettafel op maat laten maken is dat een unieke eettafel kopen geen enkel probleem is.

Meer weten of zelf aan de slag gaan? Neem dan contact met ons op.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *