Lang genieten van nieuwe vloer

Heeft u een mooie Terrazzo vloer laten leggen, of bent u van plan om dit soort natuursteen in uw woning te laten leggen? Dan maakt u een goede keuze, want een Terrazzo vloer ziet er prachtig uit. Bovendien is het zeer sterk, hard en duurzaam. Maar dan is de juiste reiniging en onderhoud wel erg belangrijk. In dit blog vertellen we daarom hoe u het beste het Terrazzo kunt schoonmaken.

Kenmerken van Terrazzo vloer

Wanneer u een Terrazzo vloer laat plaatsen in uw woning, heeft u een echt natuurproduct. Het is een keihard materiaal dat wel tegen een stootje kan. Om krassen te voorkomen moet u het Terrazzo wel schoonmaken, en periodiek laten behandelen naar een specialist. Op die manier zult u lang van uw Terrazzo vloer kunnen genieten. Wist u trouwens dat het uiterlijk van de vloer na het plaatsen nog kan veranderen. Pas na intensief reinigen heeft de vloer zijn definitieve uiterlijk. Dit kan soms enkele weken tot in sommige gevallen wel enkele maanden duren!

Terrazzo schoonmaken

Hoe werkt Terrazzo schoonmaken dan precies? Het beste kunt u de vloer schoonmaken met (een zeep op basis van) lijnolie. Lijnolie vormt namelijk met de kalk uit het Terrazzo kalkzouten. Die maken het vloeroppervlak minder poreus. Hierdoor zal een zwakke glans ontstaan en gaat de kleur zich verdiepen. Door de vloer hiermee herhaaldelijk schoon te maken, wordt het reinigen steeds makkelijker.

Belangrijk is in ieder geval om de juiste schoonmaakproducten te gebruiken. Gebruik NOOIT agressieve materialen ((zout) zuur, chloor, ammonia, antikalkmiddelen, schuurmiddelen, etc.). Beveelt het bedrijf waardoor de vloer laat plaatsen en/of onderhouden een specifiek middel aan? Gebruik dan dit middel.

Periodiek onderhoud door specialist

Naast de schoonmaak die u zelf doet, is het ook verstandig om periodiek onderhoud door een specialist uit te laten voeren. Zo kunt u de Terrazzo vloer mooi houden. Specialisten gebruiken hoogwaardige machines voor intensieve reiniging die ook vervuilde voegen, gebruikssporen, krassen, beschadigingen en vlekken kunnen behandelen. De mogelijkheden voor Terrazzo onderhoud zijn onder andere intensieve reiniging, kristalliseren, polijsten en impregneren.

Wilt u uw Terrazzo vloer laten onderhouden? Multibedrijf RedLum helpt u graag verder! Neem contact op en wij regelen een vrijblijvende offerte van een specialist bij u in de buurt!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *