22 nov 2021
november 22, 2021

Uw trap renoveren? Volg deze 5 stappen!

0 reacties

Uw eigen traprenovatie in 5 simpele stappen

Wilt u uw eigen traprenovatie uitvoeren? Dit kunt u doen in een aantal simpele stappen. Van het kiezen van nieuw materiaal tot de uiteindelijke afwerking. In dit artikel leert u de 5 stappen die bij een traprenovatie komen kijken.

Stap 1: uw nieuwe afwerking uitkiezen

Voor u daadwerkelijk begint aan uw traprenovatie, kiest u eerst welke nieuwe afwerking u op uw trap wilt. Wilt een klassieke bekleding, laminaat of PVC? Of misschien wilt u graag een moderne of industriƫle look creƫren met een betonafwerking? Kijk gerust rond en raadpleeg eventueel een specialist om u te adviseren, voordat u een nieuwe afwerking kiest.

Stap 2: voorbereiding

U begint natuurlijk met de voorbereiding van uw traprenovatie. Dit houdt in dat u alle bedekking en afwerklagen van uw trap verwijdert, inclusief spijkertjes en lijmresten in het geval van een vloerbedekking. Schuur de treden van uw trap goed op om het oppervlak mooi glad te maken.

Stap 3: schuren & kitten

Na het verwijderen van de oude afwerklagen, maakt u de trap na het schuren goed schoon. De kieren in het hout kunt u dichten met kit, zodat het hout daarna niet meer kraakt. Na het schoonmaken en kitten, kunt u de traptreden eventueel nog eens schuren om ervoor te zorgen dat het geheel egaal is.

Stap 4: uw gekozen afwerking aanbrengen

De volgende stap in uw traprenovatie is het aanbrengen van uw gekozen afwerking. Wilt u schilderen? Zorg dan voor een goede primer of grondlaag om de verf goed te laten hechten. Heeft u gekozen voor een bekleding of bedekking? Volg dan goed de instructies die voor het betreffende materiaal worden gegeven. Zo kunt u zonder problemen de afwerking van uw traprenovatie volbrengen.

Stap 5: de finishing touch

De laatste stap in uw traprenovatie is natuurlijk een finishing touch, zoals bijvoorbeeld een mooie loper of een antisliplaag. Uw trap is nu weer als nieuw!

Traprenovatie laten uitvoeren

Bent u geen ervaren klusser, laat dan uw traprenovatie uitvoeren door een specialist. Deze beschikt over een grote materiaalkennis en kan u bovendien goed adviseren op het gebied van stijl. Ook kan een specialist in traprenovatie uw trap geheel vernieuwen, of juist in volledige glorie herstellen indien u dit wenst. Dat scheelt u zelf natuurlijk een hoop werk!

Heeft u ook onlangs een traprenovatie uitgevoerd? Deel dan uw tips en ervaringen met ons! U kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *