Soorten stucwerk

Zoals u waarschijnlijk al weet zijn er een boel soorten stucwerk op deze planeet. Afhankelijk van hoe u uw wanden wilt afwerken, is de ene soort stucwerk beter geschikt dan de andere. Een vraag die veel mensen hebben is: wat is het verschil tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk? En wanneer kies ik welke? Dit leggen wij uit in dit blog zodat u strak weet welke afwerking het beste is voor uw plannen en wanden.

Behangklaar stucwerk

Met behangklaar stucwerk zorgt de stukadoor ervoor dat uw wanden helemaal klaar zijn voor behang. De stukadoor vult en egaliseert beschadigingen, oneffenheden en maakt alles haaks en vlak. De eerste laag die wordt gemaakt is de zogenaamde raaplaag. Als u wilt, kan deze meteen worden afgewerkt, maar de stukadoor kan de muur ook nog van een afwerklaag voorzien. Met sponsen en afmessen wordt dan de stuclaag gemaakt die klaar is om behangen te worden. Uw wand is dan geschikt voor behang maar ook voor spachtelputz en sierpleisters.

Sausklaar stucwerk

Met sausklaar stucwerk hebben we het over een pleisterlaag die geschikt is voor afwerking met latex muurverf. De stukadoor maakt uw wanden dan eerst haaks en recht. Nadat hij of zij meerdere keren gesponst en afgemest heeft, volgt er nog een ronde afpleisteren met een dunne pleisterlaag om de laatste oneffenheden glad af te werken. Hierna is de sausklare muur er klaar voor om te worden gesausd, geschilderd, gerold of met latex bespoten te worden met een muurverf in de door u gewenste kleur.

Welke afwerking kiest u?

Het grote verschil tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk, is de afwerking. Als u uw wanden wilt laten behangen of spackspuiten, of als u uw wanden wilt voorzien van een sierpleister zoals spachtelputz, dan is behangklaar stucwerk de juiste keuze voor uw. Wilt u juist een glad en strak resultaat met latex spuitwerk, dan kunt u het beste voor sausklaar stucwerk gaan.

Wilt u meer advies over stucwerk? Neem dan gerust contact met ons op.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *