5 goede redenen voor preventief onderhoud

Goed onderhoud aan uw metaalbewerkingsmachines heeft een aantal interessante voordelen. Ook hiervoor geldt: voorkomen is beter dan genezen. Het is dus beter om uw machines goed te onderhouden dan steeds reparaties te moeten laten uitvoeren of nieuwe machines te moeten kopen. We geven u hier 5 goede redenen om te kiezen voor preventief onderhoud bij metaalbewerking.

1. Uw productieproces blijft betrouwbaar

Als u uw machines en apparatuur regelmatig laat controleren door specialisten is de kans op storingen fors lager en is er minder kans op problemen met de producten en kwaliteit die u levert. Dat geeft interne betrouwbaarheid, maar vooral ook naar uw klanten.

2. Meer veiligheid

Zonder preventief onderhoud aan uw machines bestaat er altijd meer kans op ongelukken. Met preventief machine onderhoud zorgt u voor een veilige werkomgeving voor uw medewerkers. Dat moet altijd voorop staan in uw bedrijfsvoering.

3. Minder stops in het productieproces

Storingen en eventuele correctieve stops in het productieproces voor machine onderhoud wilt u liever niet hebben. Korte stops voor preventief onderhoud kunt u inplannen. Stops door malheur aan het machinepark niet! Overleg intern wat de beste momenten zijn voor onderhoud en plan dit in op de meest gunstige momenten, zodat het productieproces zoveel mogelijk doorgaat.

4. Minder kostbaar

Met preventief machine onderhoud bespaart u op twee manieren geld. Manier 1 is het plannen van onderhoud op de meest gunstige momenten. Zo gaat de productie het beste door en verliest u het minste aan omzet. Daarnaast zijn de kosten voor slijtage of schade aan machines, apparaten en installaties veel hoger dan de kosten voor preventief machine onderhoud.

5. Duurzaam

Tot slot is het gewoonweg duurzamer om uw machines regelmatig te laten onderhouden; ze gaan zo langer mee! Meer rendement dus van uw machines en minder snel aanschaf van nieuwe machines.

Heeft u goede tips voor preventief onderhoud in de metaal? Laat het ons weten via het contactformulier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *