Als uw raam of deur kapot is

Wist u dat het niet altijd te zien is of een raam of deur kapot is? Natuurlijk is het soms duidelijk dat een raam of deur gerepareerd of vervangen moet worden. Bijvoorbeeld wanneer er een bal door de ruit knalt of er een gat in de deur zit. Maar soms merkt u pas na verloop van tijd dat er iets mis is. Wij zetten op een rij wanneer uw raam of deur gerepareerd moet worden, juist wanneer de oorzaak niet heel duidelijk is.

Niet goed openen of sluiten

Heeft u wel eens gemerkt dat uw raam of deur niet meer soepel open en dicht gaat? U moet bijvoorbeeld harder duwen om het slot dicht te krijgen. Of u hoort een piepend of krakend geluid bij het openen en sluiten. Dit is een teken dat er iets niet helemaal in orde is. In bijna alle gevallen ligt de oorzaak van het mankement bij het hang- en sluitwerk. Dan is het goed om dit te laten vervangen. Degelijk hang- en sluitwerk is namelijk van groot belang voor de beveiliging van uw huis. Heeft u oud of defect hang- en sluitwerk? Dan is uw pand een makkelijke prooi voor inbrekers.

Last van tocht of vochtdoorslag

Heeft u last van tocht of vochtdoorslag? Ook dit is een teken dat er iets mis is met uw ramen en/of deuren. Een tochtig huis is niet goed voor de gezondheid van de bewoners. Bovendien kan dit zorgen voor een hogere energierekening, omdat de woning niet goed geïsoleerd is. Het vocht kan bovendien zorgen voor beschadigingen aan uw kozijnen, waardoor de kosten van de reparatie alleen maar oplopen. Voorkom daarom ergere problemen en laat uw raam of deur repareren wanneer u last heeft van tocht of vocht.

Scheefheid

Soms kan het gebeuren dat uw raam of deur scheef gaat hangen. Dit komt voor wanneer de deur of het raam te zwaar is voor het hang- en sluitwerk. Merkt u dat uw raam of deur niet helemaal recht hangt? Dan moet u uw raam of deur laten repareren