11 jan 2022
januari 11, 2022

Warmtepomp in 2022 aanschaffen?

0 reacties

3 soorten warmtepompen in de aanbieding

De mens is er al lang meer bezig. Maar nu het water ons letterlijk bijna aan de lippen staat, heeft iedereen het over het milieu en onze leefomgeving. Daarom is het zeker bij huizen die nieuw gebouwd gaan worden of die we willen verduurzamen na te denken over groene alternatieven. Ter introductie vertellen we u hieronder over de 3 soorten warmtepompen die er beschikbaar zijn.

Hybride warmtepomp

Overstappen naar groene energie wordt nog wel eens eng gevonden. Want, werkt het allemaal wel goed? Maar wie eenmaal van de nood doordrongen is, stelt zich die vraag niet meer. De eerste warmtepomp die we introduceren is de hybride warmtepomp. Die kunt u combineren met uw bestaande cv-ketel. Uw gasverbruik gaat dan al met 70% omlaag. Uw stroomverbruik stijgt daarentegen wel, maar u maakt zo een goed en duurzaam begin.

Elektrische warmtepomp

Dan is er de elektrische warmtepomp die de buitenlucht als bron gebruikt. Gas is daarbij niet meer nodig. Deze elektrische warmtepomp kan aan de dakrand, aan de gevel of in de tuin bevestigd geplaatst worden om op die manier zoveel mogelijk buitenlucht op te kunnen vangen. Het binnendeel van deze warmtepomp kan bij sommige modellen op grote afstand van het buitendeel worden geplaatst.

De lucht/water warmtepomp

De tot nu toe meest ideale warmtepomp is de lucht/water warmtepomp. Deze warmtepomp geeft warmte af aan het water dat gebruikt wordt om de radiator of de vloerverwarming aan te sturen. Het warme water is ook geschikt om te douchen of om de vaat te doen. De lucht/water warmtepomp bestaat dan uit 3 delen: een binnendeel, een buitendeel en een boilervat.

Koopt u nu ook een warmtepomp?

Koopt u nu ook snel een warmtepomp nu u meer weet over de 3 soorten warmtepompen die we hierboven beschreven? Weet u dan ook al welke soort warmtepomp kopen voor u het beste is? Als u dat weet, is het alsnog verstandig om eerst nog even te informeren bij een vakman of hij dezelfde mening is toegedaan. Wilt u hulp bij het vinden van een betrouwbare leverancier die u hier meer over kan vertellen? Daarvoor kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *