Niet alle LED lampen zijn dimbaar

Dimbare LED verlichting heeft veel voordelen. Of het nu gaat om het creëren van sfeer in huis, of om het licht te dimmen zodat u geen last heeft van overbelichting: u kunt er alle kanten mee op. Helaas zijn niet alle LED-lampen dimbaar. Dat houdt in dat niet alle ledlampen op een dimmer zijn aan te sluiten. Er zijn dus een aantal zaken waar goed naar moet worden gekeken. LED winkels verkopen zowel dimbare LED-lampen als dimmers in allerlei categorieën. Wij vertellen u dan ook graag meer over welke LED verlichting dimbaar is en waar u op moet letten. Lees snel verder!

Hoe weet ik of mijn LED verlichting dimbaar is?

Het type dimmerschakelaar en het minimale/maximale belastingbereik geven compatibiliteit met LED-lampen aan. Het is belangrijk te weten dat fase-afsnijdingsdimmers het beste werken met LED-lampen en dat geavanceerde dimmers het beste werken met traditionele gloei- en halogeenlampen. Daarnaast moet er ook een “dimbare” of “dimbare” markering op de lamp te lezen zijn die aangeeft of de lamp overeenstemmend is. De meeste LED-lampen voor woningen zijn dimbaar, maar sommige niet. Bovendien is de hoeveelheid die ze kunnen dimmen, of het ‘dimbereik’, ook afhankelijk van de betreffende lamp.

Een gewone LED lamp op een dimmer zetten

Een standaard dimmer schakelaar kan niet gebruikt worden met een LED-lamp. Hiermee kunt u de LED-lamp nooit helemaal of niet goed dimmen. LED-lampen hebben hun eigen speciale elektronische dimmer nodig om volledig te kunnen functioneren. Probeer dus geen gewone dimmer aan te sluiten op uw LED verlichting, maar laat u door Multibedrijf Redlum informeren over de soorten dimmers die u op uw LED verlichting kunt aansluiten. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Is dimbare LED verlichting het waard?

Dimbare LED verlichting is perfect voor het creëren van sfeerverlichting. Zo komen ze echt tot hun recht. Ze zijn ook ideaal voor woonruimtes, slaapkamers en accentverlichting. Voor filmavonden of romantische maaltijden zijn dimbare LED-lampen alles wat u nodig heeft om de perfecte sfeer te creëren. Meer weten over dimbare LED verlichting? Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *